2011. július 29., péntek

Masters, Edgar Lee: A Spoon River-i holtak - Jelenlegi ára: 2 435 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! A Spoon River-i holtakA könyv listaára: 2900 Ft. Leírás:
Edgar Lee Masters viszonylag ismeretlen figura, amolyan írogató ügyvéd volt, amikor 1913-ban kezébe került egy ógörög epigrammákat tartalmazó gyűjtemény. Alig egy éven belül Masters elkészült a maga hamisítatlanul amerikai sírfelirat-antológiájával. Az óriási sikert kiváltó kötet, mely 1915-ben jelent meg, whitmani nyerseséggel, ám sokkal visszafogottabb hangon, ugyanakkor valami villoni erejű költőiséggel, finom iróniával jeleníti meg egy elképzelt közép-nyugati amerikai kisváros lakóit. A kompozíció elején a lecsúszott alakok, csalódott, titkos utakon járó szeretők, szoknyavadászok, csődbe ment bankelnök, az antialkoholista párt rettegett vezére, az éjjeli őr szigorának áldozatul esett iszákos vagy maga a gyilkos mesélik el dióhéjban életüket és halálukat, míg a kötet vége felé inkább a tisztább életek, egyenesebb lelkek patetikusabb hangja hallatszik. Az Illinois állambeli Petersburg és Lewistown városaiban gyermekfejjel megismert valós alakokról mintázta a költő a sírváros lakóit, maga a Spoon folyó is valóságos, ám a kötetcímben szereplő település, Spoon River, a költői fantázia szüleménye. Mégis, valóságosabb minden amerikai városnál, Amerikában fogalommá - a Közép-Nyugat jelképévé vált, hiszen e tartaroszi vallomások egész mikrokozmoszát kirajzolják e térségnek. Ki-ki a maga, olykor keresetlen vagy okoskodó, meghatóan érzelmes vagy szikár szavaival, mentegetőzve vagy másokat okolva írja le élete legfőbb történéseit, de erre gyakran a szomszédok feleselése vagy helyeslése a válasz. A kötet végére érve az amerikai kisváros életének minden rétege, felszín alatti drámája elénk tárul. Az először 1970-ben, Gergely Ágnes műfordítói szárnypróbálgatásaként született kötet ismét az olvasók elé kerül egy küllemében is szép, fordítói utószóval ellátott kiadvány formájában. Széles körben ajánlható. ISBN: 978-963-07-8905-9A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 435 Ft

Az aukció vége: 2011-08-02 08:58
. Masters, Edgar Lee: A Spoon River-i holtak - Jelenlegi ára: 2 435 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése