2011. július 27., szerda

Bárándy G.: A gyűlöletbeszéd Magyarországon - Jelenlegi ára: 7 695 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! A gyűlöletbeszéd MagyarországonA könyv listaára: 9500 Ft. Leírás:
Korunk nagy jogi dilemmája, hogy vajon hol van az a vékony határ, amely megkülönbözteti a szabad véleménynyilvánítást a gyűlöletkeltésre alkalmas közbeszédtől. Az utóbbi években, elsősorban a 2006-os zavargások óta, amióta megerősödtek a szélsőségek, a kérdés folyamatosan napirenden van. Sorozatosan érnek szóbeli (és fizikai) támadások hazánkban többek között romákat, zsidókat, nemzetiségi kisebbségeket vagy melegeket. A kötet célja a közösségek méltóságát sértő cselekményekkel kapcsolatban felmerülő jogi és jogpolitikai események feltáró elemzése. A kötet előbb tisztázza a kérdés elméleti megalapozását, az emberi méltóság, a kommunikációs alapjogok, az uszítás, izgatás, gyűlöletbeszéd, közösség elleni izgatás és gyalázkodás fogalmát. Ezt követi egy hosszabb történeti rész, mely bemutatja a hazai jogalkotás eddigi tapasztalatait a Csemegi-kódextől a hatályos Btk. -ig. Foglalkozik a verbális agresszióval szembeni nemzetközi és európai fellépés példáival, külön fejezetben a közösségi méltóság védelmének egyéb eseteivel, ezen belül kiemelten a holokauszttagadással és a tiltott önkényuralmi jelképek használatával. A kötet utolsó fejezetében a szerző a közösségi méltóság védelmének újabb irányairól, így az utóbbi évek, részben sikertelen jogi próbálkozásairól ír. A kötetet angol nyelvű összefoglaló, valamint az internetes forrásokat is tartalmazó irodalomjegyzék zárja. ISBN: 978-963-244-145-0A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 7 695 Ft

Az aukció vége: 2011-07-31 04:55
. Bárándy G.: A gyűlöletbeszéd Magyarországon - Jelenlegi ára: 7 695 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése