2011. július 28., csütörtök

Kőrössi P. József: A szerelem lexikona - Jelenlegi ára: 2 450 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! A szerelem lexikonaA könyv listaára: 2990 Ft. Leírás:
A Kőrössi P. József által összeállított antológia a magyar irodalom legjelesebbjeitől való, a szerelem tárgykörét pásztázó írásokat tartalmaz. A huszadik század nagy magyar írói és költői - Ady Endre, Bíró Lajos, Bródy Sándor, Csáth Géza, Kosztolányi Dezső, Nagy Endre, Hunyady Sándor, Thury Zoltán, Szép Ernő, Móricz Zsigmond, Krúdy Gyula, Juhász Gyula, Heltai Jenő, Szomory Dezső és mások szomorú és vidám, szenvedélyes fiatalkori vagy éppen a bölcs öregség alkonyán megélt kései szerelmekről szólnak. A míves írások a szerelem ezerszínűségét villantják föl, hisz ez az érzés egyként lehet szívmelengető és szívszorító, lobogó és lehangoló, testi izzású és halk szemérmességű, szókimondó és szavakban bujkáló, annyiféleképp megélhető, ahány ember éli át ezt az érzést. A kötet címadó írása Krúdytól való, és benne a szerző szeretett hősével, Szindbáddal, az álmok lovagjával mondatja el mindazt, amit a szerelemről fontosnak vél közölni. Elképzelhető, hogy milyen nagy feladatra vállalkozott Szindbád, amikor a világ leghatalmasabb tudományát, a szerelmet akarta lexikonba gyűjteni. Úgy tűnik föl, hogy számára ez mégsem mutatkozott nehéz feladatnak, hiszen már hosszú utazásai során megtapasztalta, pontosan tudta, hogy a szerelem sem más, mint egy hajnali álom... Amint az álomban történnek a lehetetlenségek, ugyanúgy megesnek azok a szerelemben is. Ezekről a hajnali álmokról, ezekről az ésszel fölfoghatatlan lehetetlenségekről szólnak az antológia ciklusokba (Szerelem Rabok sétája Az árva legény Juliette Magduska levelei Valamikor szerettél... Szentségtörés Kölcsönkenyér visszajár) rendezett novellái, melyeknek szereplői rangra, korra és nemre való tekintet nélkül - valamennyien hol ennek a gyönyörökkel terhes, földi érzésnek a fényében sütkéreznek, hol a rabságában sínylődnek, sőt néhányan olyanok is vannak, akik a szerelem szorításából egy életen át nem tudnak kioldozódni. - Értékes, szép válogatás, s bár azonos alc ímmel megjelent már a témában, szintén Kőrössi P. József válogatásában egy teljesebb, szélesebb írói körben pásztázó válogatás (Mi a szerelem?, 9905227), ez az összeállítás is - széles körű ajánlásra érdemes. ISBN: 978-963-88493-5-9A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 450 Ft

Az aukció vége: 2011-07-31 05:33
. Kőrössi P. József: A szerelem lexikona - Jelenlegi ára: 2 450 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése