2011. szeptember 22., csütörtök

Karinthy Frigyes : Az ezerarcu lélek és Telma - Jelenlegi ára: 2 165 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Az ezerarcu lélek és Telma Titusz kiáltványa egy kötetbenA könyv listaára: 2490 Ft. Leírás:
Nemrég csodálkozhattunk rá a Karinthyra, mint modern, formabontó költőre (ld. a Beck András szerkesztette Válogatott versek és novellákat 201108244) és most előttünk áll Karinthy a morálfilozófus. A szerkesztő Bacsó Beáta Karinthy Ferenc két prózai alkotását, a ritkán emlegetett Az ezerarcú lélek című kisregényt (legutóbb ld:: Karinthy Frigyes összegyűjtött művei 1. köt. Regények 1. 200113330) és a mű szerves folytatását, a gyakorlatilag teljesen ismeretlen - eddig csak egyetlen alkalommal, posztumusz megjelent - Telma Titusz kiáltványát állítja egymás mellé, és látja el alapos elemzéssel, amiből a művész és az életmű új oldalát és mélységeit ismerhetjük meg. Az 1916-os Az ezerarcú lélek egy fantasztikus-misztikus történet, az akkori közeljövő messiásának profán evangéliuma. Telma Titusz a fiatal zsidó tudós-orvos a történet kezdetén önkezével vet véget életének, így szabadítva ki halhatatlan lelkét testéből. Ezután bárki testébe belebújhat, élet és halál ura lesz, ő maga viszont elpusztíthatatlan. Először az akkori világháború frontján bukkan fel, majd tanait kifüggesztve hirdet új morális világrendet, a világ vezetőit pedig ráveszi a kölcsönös leszerelésre. Az írói hagyatékból posztumusz előkerült Telma Titusz kiáltványa pedig az elbeszélésben is emlegetett új tanokat tartalmazza. A szöveg- és oldalhű kiadásban megjelenő két Karinthy-szöveget a szerkesztő terjedelmes tanulmánya követi, amely a szövegek mikrofilológiai elemzése mellett az életmű más darabjait és életrajzi elemeket is felhasználva meggyőzően érvel amellett, hogy Karinthy Frigyes személyes identitásában és művészi ambícióban is központi helyet töltött be a felelős ember, egy fajta modern megváltó alakja és programja, aki a modern világ értékvesztésére ad megoldást. Ebből a nézőpontból elemzi Karinthy szövegeit, feltárva gondolatai kapcsolatait a zsidó messianizmussal, a freudi pszichoanalízissel és Nietzsche Zarathustrájával. Az izgalmas és különleges kiadvány a szakemberek mellett a művelt nagyközönség figyelmére is számot tarthat. ISBN: 978-963-08-1302-0A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 10. 00 és 17. 00 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 795 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 165 Ft

Az aukció vége: 2011-09-21 00:30
. Karinthy Frigyes : Az ezerarcu lélek és Telma - Jelenlegi ára: 2 165 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése